Na putevima

AUTO MOTO SAVEZ CRNE GORE

INFORMATIVNI CENTAR

PODGORICA   31.03.2015.godine

06.00 SATI   

FREKVENCIJA VOZILA JE UMJERENA NA PUTEVIMA VAN GRADSKIH SREDINA.

 SAOBRACA SE PO UGLAVNOM SUVIM  KOLOVOZIMA I UZ DOBRU VIDLJIVOST,SAMO PONEGDJE NA SJEVERU EVIDENTIRANE SLABIJI SNIJEG.  NA PUTEVIMA KOJI SU TRASIRANI PORED RIJEKA I KAMENIH KOSINA MOGUCI SU NAILASCI NA SITNIJE ODRONE ,A DODATNA OPREZNOST JE NEOPHODNA I NA DIONICAMA GDJE SU ZAPOCETI RADOVI. VOZACIMA SAVJETUJEMO DA VOZNJU PRILAGODE USLOVIMA I STANJU NA PUTU..PODSJECAMO ,UPOTREBA ZIMSKE OPREME  JE OBAVEZNA U SKLADU SA POSTAVLJENOM SIGNALIZACIJOM,DO 31.03.2015 GODINE.

DANAS U VREMENSKOM INTERVALU OD 13.30 DO 15.30 CASOVA DOCI CE DO TOTALNE OBUSTAVE SAOBRACAJA NA MAG.PUTU KOLASIN-MOJKOVAC U MJESTU DRIJENAK RADI REKONSTRUKCIJE DOGADJAJA -SAOBRACAJNE NESRECE.

NA MAGISTRALNOM PUTU CETINJE-BUDVA,U MJESTU MARKOVICI  , SAOBRACAJ JE USPOSTAVLJEN JEDNOM TRAKOM NAIZMJENICNO ZA PUTNICKA VOZILA ,AUTOBUSE I KAMIONE UKUPNE MASE DO 10 T.

KAMIONIMA SA PRIKOLICOM I ŠLEPERIMA NIJE DOZVOLJENO KRETANJE NA PUTU PLUŽINE-ŠĆEPAN POLJE.

ZBOG RADOVA NA POJEDINIM DIONICAMA VAZI IZMIJENJEN REZIM VOZNJE..

NA MAGISTRALNOM PUTU M-4 DIONICA LIPCI-GRAHOVO U MJESTU DONJE KRIVOŠIJE ZBOG IZVODJENJA MINERSKIH RADOVA I KAVANJA KOSINE  PROMIJENJEN JE REZIM SAOBRACAJA  SA TRI NA DVIJE KOLOVOZNE TRAKE.DOLAZICE I DO DESETOMINUTNIH PREKIDA SAOBRACAJA ZA SVE VRSTE VOZILA U TERMINU OD 10.00-11.00 I OD 15.00 DO 16.00 SATI,A PREDVIDJENO JE DA RADOVI TRAJU DO 15.05.2015 GODINE.

ZBOG SANACIJE KLIZISTA NA   LOKALITETU  KRUČE NA MAG.PUTU M-2.4 DIONICA BAR- ULCINJ  PROMJENJEN JE  REZIM SAOBRACAJA SA DVOSMJERNOG NA JEDNOSMJERNI .  POSTAVLJENA JE   PRIVREMENA  SAOBRACAJNA  SIGNALIZACIJA .

NA REGIONALNOM PUTU MOJKOVAC-DJURDJEVIĆA TARA U MJESTU DOBRILOVINA ZBOG KLIZISTA SAOBRACA SE JEDNOM TRAKOM NAIZMJENICNO .POSTAVLJENA JE SAOBRACAJNA SIGNALIZACIJA.

 DO 30.04.2015 GODINE NA REGIONALNOM R-1,DIONICA OD KRUZNOG TOKA DO ZAVRSENOG DIJELA MOJKOVACKE ULICE NA CETINJU , DOCI CE DO TOTALNE OBUSTAVE SAOBRACAJA ZA SVE VRSTE VOZILA.ZA VRIJEME OBUSTAVE SAOBRACAJ CE SE ODVIJATI U SKLADU SA POSTAVLJENOM SAOBRACAJNOM SIGNALIZACIJOM.

U  PROTEKLA 24 SATA NA PUTEVIMA U ZEMLJI DOGODILO  SE  9  SAOBRACAJNIH     NEZGODA     U KOJIMA   JE 6 OSOBA ZADOBILO LAKE POVREDE.

JOS JEDNOM PODSJECAMO VOZACE  DA JE OBAVEZNA UPOTREBA ZIMSKE OPREME U SKLADU SA POSTAVLJENOM SAOBRACAJNOM SIGNALIZACIJOM , A DA JE ZABRANJEN SAOBRACAJ ZA KAMIONE I SLEPERE ZA VRIJEME SNIJEZNIH PADAVINA ,NA DIONICAMA PREKO PLANINSKIH PREVOJA .

INFORMATIVNI CENTAR ZAJEDNO SA SLUZBOM POMOCI NA PUTU NA USLUZI GRADJANIMA NEPREKIDNO 24 SATA. INFORMACIJE SE MOGU DOBITI PUTEM TELEFONA 19807, 020234999 I 063239987