Na putevima

 

AUTO MOTO SAVEZ CRNE GORE

INFORMATIVNI CENTAR

PODGORICA 02.07.2015. godine

 

FREKVENCIJA  VOZILAJE UMJERENA A TOKOM DANA I POVREMENO POJACANA POSEBNO U VECIM GRADSKIM SREDINA I NA VAZNIJIM PUTNIM PRAVCIMA.VOZACIMA SAVJETUJEMO DA IZBJEGAVAJU PUTOVANJA U NAJTOPLIJEM DIJELU DANA,A ONIMA KOJI PUTUJU PREMA SJEVERU ZEMLJE  PREPORUCUJEMO KORISCENJE ALTERNATIVNIH PUTNIH ZA SAOBRACANJE ,DIONICU MOJKOVAC-DJURDJEVICA TARA I GRANICNI PRELAZ JABUKU.

 ZA SADA JE SAOBRACAJ  OBUSTAVLJEN NA PUTU MOJKOVAC-RIBAREVINA U MJESTU  SLIJEPAC MOST.

NA MAGISTRALNOM PUTU M-2 DIONICA PODGORICA-KOLASIN U MJESTU BIOCE U TOKU SU RADOVI NA IZGRADNJI PRISTUPNOG PUTA A4 ZA POTREBE IZGRADNJE AUTO PUTA ZBOG CEGA JE DOSLO DO PROMJENE REZIMA SAOBRACAJA SA DVOSMJERNOG NA JEDNOSMJERNI, A SAOBRACAJ JE REGULISAN SEMAFORSKOM SIGNALIZACIJOM.

U TUNELU BUDOS  NA MAG.PUTU M-18 PODGORICA-NIKSIC  PROMIJENJEN JE REZIM SAOBRACAJA SA DVOSMJERNOG NA JEDNOSMJERNI,RADI REKONSTRUKCIJE RASVJETE.

 

 DO ZAVRSETKA RADOVA  U TUNELU TIFRAN NA MAGISTRALNOM PUTU M-2 DIONICA RIBAREVINA-BERANE PROMIJENJEN JE REZIM SAOBRACAJA SA DVOSMJERNOG NA JEDNOSMJERNI.

ZBOG KLIZISTA,JEDNOM TRAKOM NAIZMJENICNO SAOBRACA SE NA REGIONALNOM PUTU MOJKOVAC-DJURDJEVIĆA TARA U MJESTU DOBRILOVINA .POSTAVLJENA JE SAOBRACAJNA SIGNALIZACIJA.

 

DO ZAVRSETKA RADOVA ZBOG SANACIJE KLIZIŠTA LOKALITET BAĆ NA MAGISTRALNOM PUTU ROŽAJE- ŠPILJANI PROMIJENJEN JE REŽIM SAOBRAĆAJA SA DVOSMJERNOG NA JEDNOSMJERNI.

NA PUTNOM PRAVCU RIJEKA MARSENIĆA –ŠEKULAR SAOBRAĆAJ JE U PREKIDU SVAKOG DANA OSIM SUBOTOM, A SAOBRACAJ PREMA ŠEKULARU ODVIJACE SE  ALTERNATIVNIM PUTNIM PRAVCEM PREKO LIPOVICA.

SAOBRACAJ NA DIONICI PUTA BERANE-LUBNICE ZABRANJUJE SE ZA TERETNA VOZILA CIJA NAJVECA MASA PRELAZI 10 TONA .ZABRANA CE TRAJATI 60 DANA .

ZBOG REKONSTRUKCIJE MOSTA U VIRPAZARU OD 26.06.2015 GODINE PA DO ZAVRSETKA RADOVA DOCI CE DO PROMJENE REZIMA SAOBRACAJA NA REGIONALNOM PUTU R-16 KROZ VIRPAZAR,A ODOBRAVA SE I POSTAVLJANJE PRIVREMENE SAOBRACAJNE SIGNALIZACIJE NA MAG.PUTU M-2 DIONICA PETROVAC-VIRPAZAR.PJESACI I PUTNICKA VOZILA MOGU KORISTITI POSTAVLJENI MONTAZNI PONTONSKI MOST KROZ VIRPAZAR,A VOZILA UKUPNE MASE DO 7T ALTERNATIVNI  LOKALNI PUT BOLJEVICI,LIMLJANI,GLUHI DO I NOVO NASELJE.

OD 01.07.2015 GODINE DO 01.09.2015 GODINE ZABRANJUJE SE SAOBRACAJ TERETNIH MOTORNIH VOZILA CIJA NAJVECA DOZVOLJENA MASA PRELAZI 7.5 TONA NA SLJEDECIM DJELOVIMA MAGISTRALNIH PUTEVA

BIOCE-KOLASIN-MOJKOVAC  PODGORICA-SOTONICI-PETROVAC

GP DEBELI BRIJEG-H.NOVI-KOTOR-BUDVA-BAR-GP SUKOBIN I

PODGORICA-CETINE-BUDVA

ZABRANA SE ODNOSI NA SVAKI DAN U SEDMICI U VREMENU OD 17.00 DO 22.00 SATA.

ZABRANA SE NE ODNOSI NA VOZILA SA PRAVOM PRVENSTVA PROLAZA,VOZILA ZA ODRZAVANJE PUTEVA I PTT INSTALACIJA,VOZILA ZA POMOC NA PUTU ,SPECIJALNA VOZILA ZA PREVOZ BETONA I ASFALTNE MASE KAO I HLADNJACE KOJE PREVOZE LAKO KVARLJIVU ROBU. 

 

U PROTEKLA 24 SATA NA PUTEVIMA U ZEMLJI DOGODILO SE 15 SAOBRACAJNIH NEZGODA U KOJIMA SU  1 OSOBE  ZADOBILE TEZE ,A 4 OSOBE LAKSE POVREDE.

 

INFORMATIVNI CENTAR ZAJEDNO SA SLUZBOM POMOCI NA PUTU NA USLUZI JE GRADJANIMA NEPREKIDNO 24 SATA. INFORMACIJE SE MOGU DOBITI PUTEM TELEFONA 19807, 020234999 I 063239987.