Na putevima

 

    

AUTO MOTO SAVEZ CRNE GORE

31.07.2014.

IZVJESTAJ O STANJU NA PUTEVIMA U 06.00 SATI

OVOG JUTRA SAOBRACA SE PO MOKRIM  KOLOVOZIMA. VIDLJIVOST JE MJESTIMICNO SMANJENA USLIJED NISKE OBLACNOSTI.NA PUTEVIMA KOJI VODE PORED RIJEKA I KOSINA MOGUCI SU NAILASCI NA ODRONE. METEOROLOZI I ZA DANAS NAJAVLJUJU NESTABILNE VREMENSKE PRILIKE PA SE VOZACIMA SAVJETUJE OPREZNA VOZNJA PRILAGODJENA TRENUTNOM STANJU NA PUTU I OBAVEZNO POSTOVANJE SAOBRACAJNIH PROPISA. VOZACIMA SAVJETUJEMO DA VOZNJU PRILAGODE  TRENUTNIM USLOVIMA  I STANJU NA PUTU.

DODATAN OPREZ JE NEOPHODAN NA DIONICAMA GDJE SE IZVODE RADOVI.

NA REGIONALNOM PUTU  R-10 KOVREN-CRKVICE ZBOG IZVODJENJA RADOVA NA REKONSTRUKCIJI PUTA SAOBRACAJ SE OBUSTAVLJA U VREMENU OD 09.00-12.00 I OD 15.00-18.00 CASOVA, 

 

PRIVREMENO SE OD 30.07.2014. GODINE DO ZAVRSETKA RADOVA SAOBRACAJ OBUSTAVLJA ZA SVE VRSTE VOZILA NA REGIONALNOM PUTU R-1 DIONICA MOJKOVACKA ULICA U PRIJESTONICI CETINJE. ZA VRIJEME OBUSTAVE SAOBRACAJA SAOBRACAJ CE SE ODVIJATI ALTERNATIVNIM PUTNIM PRAVCEM KROZ GRAD U SKLADU SA PRIVREMENO POSTAVLJENOM SIGNALIZACIJOM.

U TOKU JE REKONSTRUKCIJA TUNELA TIVRAN NA MAGISTRALNOM PUTU M-2 RIBAREVINA-BERANE. SAOBRACAJ SE OBAVLJA U SKLADU SA POSTAVLJENOM SAOBRACAJNOM SIGNALIZACIJOM.

NA PUTNOM PRAVCU BERANE-LUBNICE SAOBRACAJ SE OBAVLJA U SKLADU SA PRIVREMENO POSTAVLJENOM SAOBRACAJNOM SIGNALIZACIJOM.

DO 01.09.2014. GODINE ZABRANJUJE SE SAOBRACAJ TERETNIH MOTORNIH VOZILA CIJA NAJVECA DOZVOLJENA MASA PRELAZI  7,5 TONA NA SLEDECIM DIJELOVIMA MAGISTRALNIH PUTEVA:

BIOCE-KOLASIN-MOJKOVAC    PODGORICA-SOTONICI –PETROVAC

GP DEBELI BRIJEG-H NOVI –KOTOR-BUDVA-BAR-GP SUKOBIN         PODGORICA-CETINJE-BUDVA

ZABRANA SE ODNOSI NA SVAKI DAN U SEDMICI U VREMENU OD 17.00 DO 22.00 CASOVA    

ZABRANA SE NE ODNOSI NA VOZILA SA PRAVOM PRVENSTVA PROLAZA,VOZILA ZA ODRZAVANJE PUTEVA I PTT INSTALACIJA,VOZILA ZA POMOC NA PUTU,SPECIJALNA VOZILA ZA PREVOZ  ZIVOTINJA, BETONA I ASFALTNE MASE, KAO I HLADNJACE KOJE PREVOZE LAKO KVARLJIVU ROBU.

SAOBRACAJ JE NA PUTEVIMA VAN GRADSKIH  SREDINA UMJERENOG DO POJACANOG INTENZITETA.

APELUJEMO NA UCESNIKE U SAOBRACAJU DA POSTUJU SAOBRACAJNE PROPISE,NAROCITO OGRANICENJE BRZINE.

 

U PROTEKLA 24 SATA NA PUTEVIMA U ZEMLJI DOGODILE SU  SE  22  SAOBRACAJNE NEZGODE U KOJIMA  SU 2 OSOBE ZADOBILE TEZE, A 8 OSOBA LAKE POVREDE.

INFORMATIVNI CENTAR ZAJEDNO SA SLUZBOM POMOCI NA PUTU NA USLUZI JE SVIM GRADJANIMA NEPREKIDNO 24 SATA. INFORMACIJE SE MOGU DOBITI PUTEM TELEFONA 19807, 020234999 I 063239987.